Los Angeles a něco víc

21.01.2012 15:30

Po New Yorku je Los Angeles druhé největší město USA, které leží na západním pobřeží, v Kalifornii. Sčítá něco přes čtyři miliony obyvatel. Je to domov mnoha celebrit, které tu nejen žijí, ale i natáčejí filmy, zpívají atd. Můžete tu navštívit Disneyland, Universal Studios Hollywood, Madame Tussaud, chodník slávy, Chinatown, pláž Malibu, exkluzivní čtvrť Beverlly Hills, atd. L.A. je zkrátka úchvatné velkoměsto. Žije tu hodně přistěhovalců z latinské Ameriky, ale i z Asie. Los Angeles dostalo své jméno podle španělů, kteří tu přistáli roku 1542. Nazývali toto město jako El Pueblo de Nuestra Señora la Reina dé los Ángeles de la Porciúncula (Město Naší Paní, královny andělů z Porciunkule).

 

Moje zážitky

Poprvé, když jsem vstoupila na povrch USA jsem měla úžasný pocit. A bylo to právě v tomto městě. Strávili jsme tu 7 dní, ale přespávali jsme v hotelu mimo L.A.. Bylo to v Little Saigon. Každý den jsme do centra města dojížděli víc jak hodinu, ale stálo to za to. Když jsme byli na chodníku slávy, snažila jsem se najít několik celebrit, ale po hodině hledání jsem to vzdala, jelikož byl večer, byla zima, a protože ten chodník byl z obou stran a byl dlouhý několik km. Také jsme hodinu trávili na pláži Santa Monica, kde je hrozně studené moře kvůli studenému kalifornskému proudu. Také jsem měla pocit, že jsem viděla dvě slavné osobnosti. Je to krásné město a doufám, že se sem určitě jednou vrátím.

 

Co by Vám doporučil pravý rodák z L.A.

V Downtown of L.A. najdete budovu Disney Center, která Vás uchvátí svou neobyčejnou podobou. Navrhl ji architekt Frank Gehry, který navrhl dokonce i Tančící dům v Praze. Disney Center je koncertní hala s výbornou akustikou. Dále tam najdete Dodger Stadium, která prodává neobyčejně velké Hot Dogy zvané Dodger Dogs. Pokud Vás zajímá moderní umění, měli byste rozhodně zajít do muzea MOCA (The Museum of Contemporary Art). A pokud Vás přepadne hlad, můžete si zajít do Alamedy, kde je prý nejlepší mexické jídlo v Kalifornii. A nebo si můžete dát "zdravější" burger v In 'n' Out Burger, kde se dělají burgery z čerstvých přísad. Podle slov obyvatel v La La Land je městská doprava v L.A. hrozná. Město je velké a městská doprava Vás nezaveze úplně všude, protože vláda chce, aby si lidé kupovali auta.

Pozn.: Odstavec Co by Vám doporučil pravý rodák z L.A. se mnou prodiskutovala pravá rodačka ze Santa Monica.